Infantils i sènior masculí continuen amb la ratxa de bons resultats

El cap de setmana passat, el rugby vilanoví va reprendre l’activitat després de l’obligada aturada de dues setmanes pel calendari. Infantils i sènior masculí reprenien la competició, mentre que el sènior femení s’estrenava com a amfitrió amb el RC Manresa.

El partit dels infantils va començar amb un minut de silenci en homenatge a l’avi de Sergi Llevot, jugador de l’equip SEL-Cornellà, recentment traspassat. Els infantils s’enfrontaven en el primer partit del play-off al RC Gòtics; la sortida dels locals va ser fulgurant i en els primers quaranta minuts aconseguiren quatre assajos, deixant el marcador rival a cero. A la represa, l’equip de Barcelona va començar a agafar el ritme al partit i a plantar cara en davantera i combinacions dels tres quarts, oferint tots dos conjunts un partit més igualat. Al final, però, la superioritat local es va traduir en el marcador amb un 37 a 14.

Diumenge, el sènior masculí vilanoví afrontava un difícil compromís enfront el Rugby Manresa. El duel entre els del Garraf i els del Bages, segon i tercer classificats respectivament, va anar precedit d’una trobada entre els dos equips sènior femení d’ambdós clubs. Les vilanovines van organitzar una trobada amb les noies del Bages, que consistí en un entrenament conjunt i un partit en la modalitat de rugbi a set. A les dotze, davant de més de dues-centes persones i amb la presència d’un vent que no acabava d’acompanyar, va començar puntualment l’enfrontament entre els dos conjunts masculins. Els del Bages van avançar-se abans del primer minut de joc, gràcies a un matiner i inesperat assaig del primer centre visitant; els vilanovins, però, no es van atabalar i tres minuts després, igualaven el marcador gràcies a un assaig de Xavi Peiró. Els primers quaranta minuts van ser lluitats, amb un Manresa que ocupava terreny gràcies amb el seu joc al peu i un equip local que atacava a la mà, i per davantera, la meitat de camp visitant; al descans, el marcador reflectia un lleuger avantatge pels visitants (10-13). A la represa, els del Bages van aconseguir una segona marca que els allunyava en el marcador (10-20). Però els locals, després d’uns minuts inicials de titubeig, van concentrar-se en l’atac i en les fases ofensives, aconseguint tres assajos (dos de la mà de Guifré Artal i un d’Adam Riyahi), i enduent-se la victòria per 34 a 21. El bonus ofensiu, a més, fa que Vilanova i Martorell continuïn empatats al capdavant de la classificació i la lluita per l’ascens faci preveure un final de lliga d’infart.
El proper dissabte, l’Escola de Rugby del Club i els infantils es desplaçaran a Cornellà, mentre que el sènior masculí anirà fins a Banyoles en el penúltim partit de lliga.