Ensopegada del SEL a casa

Diumenge passat, el Químic va treure's l'espina clavada de la darrera derrota patida enfront del SEL Vilanova. Els de la Teixonera van aconseguir imposar-se a domicili a l'equip de la capital del Garraf per 26 a 15 en un partit disputat i amb alternatives constants. Els errors en la conducció de l'ovalada van marcar la tònica dels vuitanta minuts jugats.

Els anglesos afirmen: no scrum, no win, és a dir, que cal dominar la melé per dominar el joc. I això va quedar patent el passat diumenge al camp de les Pistes Polisportives. En les primeres formacions, els locals van saber aançar i retenir la possessió però, amb el pas dels minuts, el Químic va equilibrar aquesta fase del joc i va aconseguir robar algunes introduccions dels vilanovins. L'apertura local, Pepo Martinez Delgado, va adelantar el SEL gràcies a un cop de càstig transformat als nou minuts, però els visitants van reaccionar i a través de la seva empenta i pressió van aconseguir el primer assaig del partit en un escaire del camp, als vint minuts.

Les imprecisions seguien per totes dues bandes, però la superioritat dels de Barcelona a les melés i als rucks els va permetre disposar de millors oportunitats. Això ho aprofitarien a manca de vuit minuts pel descans, amb un nou assaig que col·locava el 3 a 14 en el marcador. Amb aquest resultat acabava el primer temps.

Com ja va sent habitual, el SEL va sortir amb més mentalització i força a la segona part, però no van ser capaós de superar els errors en la passada, generant melés que sabien aprofitar els visitants per espolsar-se la pressió. Abans del quart d'hora de joc en la represa, un error en l'avanç dels tres quarts locals va habilitar un contra atac del Químic que va acabar en assaig (3-19).

Enmig del cúmul de desencerts, cops de càstig, cops francs i melés en tots els sectors del camp, el SEL va saber tirar endavant amb un joc continuat, i als vint minuts va retallar el desavantatge en el marcador gràcies a un assaig del mig de melé Julls Martínez Delgado. Semblava que seria l'hora de la reacció, però un nou error va permetre als visitants sentenciar el partit amb un bonic assaig fruit d'un canvi de direcció en un atac continuat. 26 a 8 al marcador, i molt poc temps per a la reacció. Tot i així, va ser de nou Julls Martínez qui va saber aprofitar amb astúcia un avantatge a tocar de la línia de marca del Químic, aconseguint un nou assaig. El 15 a 26 final va ser un resultat just tenint en compte el que es va veure sobre la gespa: el Químic va jugar una mica millor i no va cometre tants errors.

Per al Vilanova queda el regust positiu de continuar mostrat una gran actitud enfront de qualsevl adversari, més enllà del resultat final en el marcador. Queden coses per millorar, però hi ha temps per endavant.