Gran victòria del SEL a Valls

L’equip sènior del SEL Vilanova va guanyar aquest diumenge el seu encontre a Valls, aconseguint desenvolupar a més un joc plenament satisfactori. Amb moments de molt bon rugby, el SEL Vilanova va imposar la seva llei en la pràctica totalitat de les facetes del joc.

El partit va començar amb un lleuger avantatge de l’equip local en els primers minuts, fruit de la gran motivació dels jugadors blanc-i-vermells, ansiosos de tornar als vilanovins la derrota de fa tres setmanes a la capital del Garraf. En els primers vint minuts, es va dur a terme una ferotge lluita entre les dues davanteres, que va caure de la banda de Valls especialment en les melées. D’aquesta manera, els locals van poder obrir el marcador gràcies a un treballat assaig dels seus homes de pes, i mitjançant una penalitat transformada pel seu mig obertura. El desavantatge de 8 a 0 en el marcador va motivar la reacció dels vilanovins, que coordinaren i milloraren la melée, cuidaren la possessió de la pilota i pressionaren ferotgement a tot el camp, impedint els de Valls desenvolupar el seu joc, tot i la potència i perillositat dels seus centres.

Poc abans del descans, l’esforç del SEL va tenir la seva repercussió en el marcador quan el pilar Isma Ripoll va aconseguir recolzar l’ovalada en zona de marca blanca-i-vermella. Amb el 8 a 5 s’arribà al final dels quaranta minuts.

El segon temps va ser tota una altra història. L’equip capitanejat per Jorge Cabezón va reestructurar la línia de tres quarts, i el resultat van ser els millors minuts de joc del partit per part dels del Garraf. Ben situats sobre la gespa, van trenar jugades precises, amb determinació, velocitat i suports en l’execució. Per tres vegades Julls Martínez Delgado va aconseguir marcar, i això va desequilibrar definitivament els amfitrions i va permetre els vilanovins jugar amb més ambició i concentració. El Rugby Valls només va poder transformar un cop de càstig en tot el segon temps.

Particularment brillants van ser els darrers assajos, producte de diverses fases de joc, amb combinació de la davantera per l’eix profund i llançament dels tres quarts en combinació sobre la zona de marca local. En poques paraules: un molt bon rugby.

A banda de Julls Martínez Delgado, el fullback Fabio Marras va aconseguir també un assaig que, juntament amb les transformacións del mig obertura Pepo Martínez Delgado, van aixecar l’11 a 34 final.