Excel·lent cap de setmana per al rugby vilanoví

Bons resultats aquest cap de setmana els obtinguts pel SEL Vilanova i la Geltrú en les seves diferents categories. Dissabte, els més petits van poder mostrar la seva progressió en la jornada d’Escoles organitzada a Vilanova mateix pel club; diumenge, el sènior masculí aconseguí la seva segona victòria a Tercera Catalana enfront el Calella.

Dissabte, l’Escola de Rugby del SEL Vilanova i la Geltrú va ser l’amfitriona de la tercera jornada d’Escoles auspiciada des de la Federació Catalana. A banda del club vilanoví, hi assistiren amb diferents categories el GEiEG de Girona, el barceloní CEU, el CR Tarragona i el Rugby Cornellà. Les diferents categories del club van estar a l’alçada, disputant els partits amb intensitat i destacant l’actuació dels prebenjamins, que van mostrar una progressió favorable respecte a les anteriors cites del calendari oficial, guanyant un partit dels dos que van disputar. Els minis (sub8), tot i la pluja, van gaudir al màxim de la matinal, mentre que els benjamins (sub12) van endur-se la victòria en els seus tres partits enfront el CEU, el RC Tarragona i el Cornellà. Els alevins, pel seu cantó, van aconseguir una important victòria davant del GEiEG.

EL SÈNIOR S'ENDU LA PRIMERA VICTÒRIA FORA DE CASA

Per la seva banda, el sènior masculí afrontava diumenge el desplaçament més llarg de la temporada. El rival, el Calella, compartia posició a la taula classificatòria i es preveia un partit intens, com així va ser. Els vilanovins, que van sortir freds, van veure com en els primers quaranta minuts, dos errors en fase estàtica els costaven dos assajos i anar-se’n al descans amb un 14 a 0 desfavorable. A la represa, però, l’actitud va canviar, i el joc dels de la capital del Garraf va millorar exponencialment. Mica en mica van anar imposant la seva lògica de joc, tot i no afermar la touche pròpia, i els assajos van arribar com a premi. Pau Mestres primer, i Damián Blanquero després deixaven el marcador en un 14 a 12 emocionant; el mateix Pau Mestres, a manca de deu minuts, aconseguiria transformar un cop de càstig que acabaria donant la victòria al SEL per la mínima (14-15). Isma Ripoll, entrenador de l’equip, va destacar al finalitzar el partit no només la victòria, sinó sobretot com s’havia produït: “teníem alguns jugadors nous, i algunes baixes importants, però hem sabut encarar el partit com corresponia, especialment al segon temps. Aquesta victòria ha estat ajustada, però no menys merescuda, i s’ha aconseguit amb un percentatge altíssim de gent formada al club. Contra el Mataró, el 12 de desembre, tocarà confirmar aquesta ratxa ascendent”.