Derrota sense paliatius del sènior

Cap de setmana desfavorable als interessos del rugby vilanoví

El club de rugby de la capital del Garraf, el SEL Vilanova, va veure la setmana passada com la reentrada després de les festes nadalenques no era gaire favorable als seus interessos, ni pel que fa als resultats ni tampoc pel que fa al balanç general. Els infantils queien derrotats a la Mar Bella enfront del CNPN-Enginyers, mentre que el sènior va rebre un sever correctiu a mans del Químic B.


Dissabte al matí, els infantils del SEL Vilanova i la Geltrú van desplaçar-se a Barcelona, a les instal·lacions de la Mar Bella, per disputar un nou partit del campionat de Catalunya. Tot i sortir freds, el combinat format pels jugadors del Castelldefels i el Vilanova va començar dur, jugant amb força i mantenint la possessió de la pilota. Dos errors en defensa a la línia de tres quarts van permetre, però, posar-se per davant en el marcador als locals; a partir d'aquell moment, els jugadors de CRUC/SEL van intentar portar el joc a un terreny més ordenat, però l'atac anàrquic dels locals desbaratava els seus esforços. Quan els vilanovins van poder asserenar el joc, ja era massa tard per capgirar el marcador, però; al final, victòria dels locals per 27 a 17.

A la tarda, el sènior del club es desplaçava a Barcelona per afrontar el Químic B a La Teixonera en el primer dels tres partits consecutius que disputaran aquest mes de gener. Amb baixes sensibles a la davantera i a la línia de tres quarts, els vilanovins es van trobar davant un equip molt conjuntat, amb molta veterania i que trobà amb rapidesa els punts febles de la defensa vilanovina. Els vilanovins encaixaren un assaig matiner, però es referen i miraren de controlar la possessió, mostrant una millora evident en la disputa de la touche i en els agrupaments; la lesió de l'arriére, Guifré Artal, va capgirar del tot els plantejaments de l'entrenador vilanoví i va afectar la mentalitat dels jugadors vilanovins. Al descans, el marcador reflectia un 20 a 5 que, tot i ser desfavorable, permetia pensar en esgarrapar un punt de bonus defensiu. Als segons quaranta minuts, però, el SEL no va ser capaç de concretar les seves poques ocasions, ni d'afermar un control de la pilota que li permetés jugar amb comoditat. El Químic es va limitar a defensar-se ordenadament, i va permetre una ocupació del seu terreny, sortint amb eficació al contraatac i aconseguint cinc assajos més que elevaven a 44 el seu caseller. Un resultat que deixa els vilanovins amb tres victòries i tres derrotes a la Lliga.

El proper diumenge, el SEL Vilanova rebrà el Sitges "B" en la setena jornada de la competició. El derbi comarcal tindrà lloc diumenge 23, a partir de els dotze del migdia, al Camp de Rugby de les pistes polisportives.

Més fotografies del partit del sènior,