A un pas de la victòria

El passat diumenge, el sènior del SEL Vilanova i la Geltrú i el Sitges B van disputar el primer "derbi comarcal" de la història del rugby al Garraf. Els vilanovins van perdre gairebé per la mínima en un intens matx; no va ser aquest, però, l'únic encontre del cap de setmana: infantils i femení s'enfrontaren, amb sort diversa, al Químics i l'INEF Lleida.


El cap de setmana del rugby vilanoví començava a la Teixonera, el mateix escenari on acabà la setmana passada. El combinat d'infantils entre el SEL i el Castelldefels disputaren un dels seus millors partits de la temporada enfront el Químic, que va fer valer la fortalesa física de la seva davantera per acabar imposant-se. El partit va patir alternatives constants en el marcador, en un estira-i-arronsa que traduïa perfectament el que el públic va poder veure i gaudir. Al final, però, la no concessió d'un assaig per part de l'àrbitre i una marca en el darrer segon per part dels locals van fer que el 29 a 17 no fes justícia al joc desenvolupat per uns vilanovins que van merèixer més. A la tarda, les noies del SEL van disputar al camp de rugby de les pistes universitàries de Barcelona, el seu partit de lliga enfront l'INEF Lleida. Les vilanovines formen combinat amb el CEU a la lliga femenina; les sis jugadores del Garraf van treballar a fons, demostrant una clara progressió respecte a partits anteriors pel que fa al joc de conjunt i contribuint de manera decisiva a la victòria per 20 a 15.

Diumenge al migdia, però, hi havia el "plat fort" del cap de setmana. El sènior disputava el seu setè partit de tercera catalana enfront del RC Sitges. Dos equips que ocupaven posicions mitjanes a la classificació de la competició, cosa que feia preveure una intensitat de joc alta, com així va ser. El SEL va sortir concentrat, mirant de desenvolupar el seu joc tot i les baixes de quatre dels seus jugadors titulars; la força de la davantera en les agrupacions i en la touche, no s'acabava de traduir en superioritat en les melés. L'experiència del Sitges, però, va jugar al seu favor molt especialment en el primer temps, en què els visitants van aconseguir un assaig. A la represa, el SEL va continuar jugant amb combinacions de davantera i tres quarts, obrint la pilota a la línia i desbordant el contrari; l'assaig de Damián Blanquero i la posterior transformació van igualar el partit. El Sitges, però, va aprofitar un cop de càstig centrat per aconseguir els tres punts que finalment li donarien la victòria. Els prop de cent cinquanta espectadors van poder fruir d'allò més d'un partit entrentingut, dur i intens, en què els locals van esgarrapar un punt de bonus defensiu important per a la classificació. Isma Ripoll, l'entrenador del conjunt, estava satisfet "tot i no haver guanyat, l'actitud defensiva i la concentració dels jugadors ha estat òptima. Si la setmana passada vam fer dues passes enrere, aquesta n'hem fet dues endavant. Si la setmana que ve juguem a Reus amb aquesta intensitat, i recuperem algun dels lesionats, el resultat pot ser molt favorable".