Excel·lents resultats per l'Escola

El passat cap de setmana va ser intens per al club de rugby de la capital del Garraf. Amb activitats en les categories d’Escola, sènior masculí i femení, el balanç general és positiu. El club, a més, va rebre la bona notícia de la convocatòria del seu jugador Damián Blanquero, per a la selecció catalana absoluta.


El passat dissabte, l’Escola de Rugby del SEL Vilanova i la Geltrú va desplaçar-se a la Foixarda (Barcelona), per tal d’afrontar la vuitena jornada d’Escoles, auspiciada per la Federació Catalana. Aquesta vegada, el rival era únic, el potent BUC barceloní, i els joves vilanovins van estar a l’alçada d’una cita esportivament complexa. El matí va començar amb el duel entre els alevins dels dos clubs, i els joves del SEL Vilanova van treballar a fons, amb concentració i continuïtat, enduent-se la victòria davant del BUC; la jornada va continuar amb la disputa dels partits en categoria benjamí i prebenjamí. Els benjamins, tot i l’esperit de lluita, van caure davant d’un rival més conjuntat; els prebenjamins, per la seva banda, van donar la sorpresa de la jornada en aconseguir un més que meritori empat: i és que, en categoria sub10, el BUC assolí la temporada passada el campionat estatal. El mateix dissabte a la tarda, el combinat entre el CEU i el SEL es desplaçava a sant Boi per disputar el seu dotzè partit de lliga; davant de la UE Santboiana, al camp de la Miranda, quatre foren les noies del SEL que saltaren com a titulars a la gespa. L’equip, però, no va poder repetir el bon resultat de la primera volta, en què s’imposaren a la UES per un ajustat 17 a 15, i les del Baix Llobregat van aconseguir imposar un ritme de propi de partit que va passat factura al combinat de vilanovins i barcelonines. Al final, el marcador reflectí un 34 a 7 a favor de la UES.

Per la seva banda, el sènior del club es desplaçava diumenge a la Foixarda per disputar enfront del Gòtics RC el darrer partit oficial de la temporada. I ho feia, encarant-lo com el primer de la pretemporada 2011/2012; després d'haver acabat quarts en la fase regular de la competició, i haver perdut la possibilitat d'ascendir, la direcció tècnica enfocava el partit com un banc de proves de cara a la temporada que ve. Amb algunes baixes significatives, molts novells i dos jugadors que feien el seu debut sobre la gespa, l'objectiu era fer rodar els jugadors en noves posicions i donar minuts a les noves incorporacions. En aquest sentit, el Gòtics RC va saber llegir el partit i identificar els punts dèbils dels vilanovins, que jugaren de manera tossuda i pertinaç però concedint massa errors individuals que els de Barcelona aprofitaren al màxim. L'entrenador de l'equip, Isma Ripoll, va valorar positivament l'encontre tot i la derrota: "La intenció en venir aquí no era guanyar el partit, sinó provar. I això té els seus riscos, que assumim i ja està. El que valoro més positivament és que a hores d'ara encara hi ha incorporacions de nous jugadors, i això és garantia de cara a la temporada que ve".

El club, a més, està d'enhorabona: el sènior Damián Blanquero ha estat convocat per la direcció tècnica de la selecció catalana absoluta per formar part del grup de jugadors del combinat nacional. Fonts de la Junta Directiva del Club han indicat que "aquesta convocatòria és un premi per a ell com a jugador, per la temporada que ha fet. I també és un motiu d'orgull per la resta de companys d'equip i de club. Per segon any consecutiu tenim un jugador en l'absoluta, i això no és poca cosa. Som, a més, l'únic equip de tercera territorial que aporta un jugador a la selecció absoluta. El club es va afermant dins del món del rugby català, i va creixent a la ciutat. Fa quinze dies, més de cent persones es desplaçaren a l'Estadi Lluís Companys sota la bandera del SEL Vilanova per disfrutar del partit entre la USAP i el Toló; això ajuda a fer club i a donar a conèixer el rugby".