Intensa jornada pel rugby vilanoví

Excel·lents resultats en totes les categories del Club

Dissabte 2 d'abril, des de l'Escola de rugby fins al sènior masculí, totes les categories van tenir activitat, en la jornada fins ara més intensa de la petita història del SEL Vilanova i la Geltrú: des de les deu del matí fins a les set de la tarda, no hi va haver cap moment per al descans a les files del club vilanoví.


El passat dissabte, el Camp de Rugby de Vilanova va ser una de les seus de la setena Jornada d'Escoles de Rugby auspiciada per la Federació Catalana. A l'Escola de Rugby del club local, el SEL Vilanova, l'acompanyaren l'ARPN i la UE Santboiana. El dia va ser perfecte per la pràctica dels joves esportistes que van gaudir d'allò més de la lúdica jornada; des dels més petits, els "minis" (sub8) fins als alevins (sub14), en tot moment els joves jugadors van oferir un bon espectacle de coratge i lluita al nombrós públic congregat a les instal·lacions. Els resultats, a més, acompanyaren al club vilanoví: en categories benjamí i aleví, els vilanovins s'endugueren la victòria en els seus dos partits, mentre que en el prebenjamí, els joves jugadors del SEL van embutxacar-se el partit enfront la Santboiana, i cediren davant l'ARPN. La trobada finalitzà en un massiu tercer temps en què el bon humor fou el protagonista: més de cent cinquanta nens i nenes van demostrar, després de l'esforç sobre el camp, perquè el rugby és quelcom més que un esport.


La trobada, però, només va ser el primer plat d'un intens dia per al club de la capital del Garraf. Els jugadors infantils del SEL es desplaçaven, junt amb els seus companys del Castelldefels, a Sant Cugat. Allà els esperava el Sant Cugat B, equip amb qui havien de disputar el partit pel tercer i quart lloc de la lliga. Amb un domini del joc gràcies a les fases continuades de la davantera i a una millor continuïtat, el Vilafels va imposar-se per 5 a 17; d'aquesta manera, els joves jugadors aconseguien una tercera posició merescuda després d'una més que notable recta final de la temporada. Per la seva banda, les jugadores sènior del club van disputar a Barcelona l'onzè partit de la lliga regular, enfront del Gòtics. Si a la primera volta les de la Foixarda es van imposar per 15 a 3, el combinat integrat per les jugadores del CEU barceloní i el SEL vilanoví, van posar les coses més difícils aquesta vegada. De fet, va ser l'encert en les transformacions el que va determinar la victòria, ja que tots dos equips van aconseguir dos assajos; el Gòtics, però, va poder passar una de les transformacions entre la hac, i això va fer que s'enduguessin la victòria en un partit lluitat de tu a tu (10-12).



Finalment, el sènior del SEL va disputar el seu penúltim partit oficial de la temporada. El rival era un "vell" conegut, el RC Banyoles. Els del Pla de l'Estany, que van ser el primer equip en visitar en partit oficial el camp de rugby vilanoví, tornaven a la ciutat amb la intenció de repetir la victòria del passat octubre. Els vilanovins, per la seva banda, volien treure's l'espina d'aquella primera derrota; com era de suposar, el partit va ser intens, sota un sol de justícia i amb moltes imprecisions a la mà. Les alternances en el marcador se succeiren, especialment en un primer temps que acabà 19 a 16 a favor del SEL. A la represa, els de Banyoles van aconseguir una marca al quart d'hora de joc, col·locant-se per davant en el marcador (19-21). La distància era mínima, els dos equips treballaven a fons; els visitants, però, cometien força errors de mà i no disposaven de continuïtat en el joc. Aixì va ser aprofitat pels vilanovins, que mica en mica es van anar traient la pressió dels banyolins, van començar a trepitjar amb força el camp rival, i a imposar la seva lògica. A cinc minuts, un cop de càstig centrat va ser aprofitat per desbordar amb el joc de tres quarts la defensa rival, i Vicenç Godoy aconseguia l'assaig que confirmava la victòria vilanovina amb el 24 a 21.

Fonts del club han destacat que " el que volem retenir de l'experiència és la continuïtat i la intensitat. Des de les nou del matí, quan hem començat a preparar la jornada d'Escoles, fins a quarts de nou del vespre, quan s'ha acabat el tercer temps del sènior, el club ha estat mobilitzat al cent per cent. Junta, pares, mares, delegats, jugadors, amics ... Totes i tots hem donat el 100%. I els resultats, a més, han acompanyat. La valoració no pot ser, doncs, més positiva".

Fotografies de la Jornada d'Escoles, per Carles Pons,

Fotografies de la Jornada d'Escoles, fetes per

Fotografies del partit del sènior masculí, d'en Dídac Moragas,