El SEL s'endu el derbi comarcal

El SEL Vilanova i la Geltrú tenia el cap de setmana passat l'agenda farcida d'activitats. L'Escola de Rugby rebia, dissabte al matí, l'ARPN en la segona Jornada d'Escoles auspiciada des de la Federació Catalana; a la tarda, el mateix dissabte, els infantils es desplaçaven a Sitges per enfrontar-se a l'equip veí. L'endemà diumenge, els sèniors tenien doble cita: el masculí, a casa, enfront del RC Sitges en el derbi comarcal; el femení, a Lleida, per enfrontar-se amb l'INEF. I en línies generals, els resultats de tots els equips poden qualificar-se d'excel·lents.



Dissabte passat, el camp de rugby de les pistes polisportives va ser escenari de la segona jornada d'Escoles de Rugby entre el SEL Vilanova, l'escola del club de rugby local, i l'ARPN de Barcelona; la trobada, prevista inicialment per al 5 de novembre, va haver de ser suspesa per les fortes pluges i els dos clubs es citaren per al 12. Els joves jugadors d'ambdós clubs disfrutaren d'una matinal intensa que va servir per afermar llaços entre els dos clubs. Obriren la jornada els alevins, que protagonitzaren un partit més que disputat en què, finalment, els barcelonins s'endugueren la victòria per la mínima; amb posterioritat, les altres categories jugaren els seus encontres simultàniament, destacant les notables victòries dels “minis” i el prebenjamins vilanovins, que s'imposaren àmpliament als seus rivals. En categoria benjamí, els vilanovins no afluixaren però van caure derrotats, per dues marques de diferència, en un matx que va tenir força similituds al protagonitzat a primera hora pels seus companys alevins. A la tarda, els infantils del SEL Vilanova van acostar-se a Sitges, per enfrontar-se al club veí; els de la capital del Garraf van imposar-se, 12 a 23, als sitgetans en un partit intens i jugat de tu a tu, que -en certa manera- servia d'aperitiu al derbi comarcal de l'endemà, en categoria sènior.



I és que, diumenge, els de blau cel actuaven com a amfitrions de la cinquena jornada de Tercera Catalana davant del RC Sitges. Davant d'un nombrós públic, els vilanovins van sortir concentrats des del primer minut per tal de conservar el liderat del grup, imposant el seu ritme i aconseguint el seu primer assaig als deu minuts de joc de la mà de Jordi Pachón. Els sitgetans van respondre amb un assaig amb transformació, que els va posar per davant en el marcador, però els locals no van posar-se nerviosos i van mantenir la tònica de joc: un gran treball de la davantera, que assegurava les pilotes a una línia de tres quarts superior a la contrària. D'aquesta manera, el conjunt vilanoví va continuar controlant el desenvolupament i el “tempo” del matx, sense caure en el joc del Sitges d'alentir i travar el partit. Manel Pol, Gorka Galofré i Guifré Artal aconseguien tres assajos més abans del descans, que donaven als vilanovins un marge suficient. A la represa, però, els de la capital del Garraf van evitar la relaxació i, tot i alguns errors en el joc a la mà i de posicionament, van continuar mantenint el ritme fins endur-se la victòria per un ampli 48 a 17. Per a l'entrenador de l'equip, Isma Ripoll, el de diumenge va ser un bon partit “però encara queda molta temporada. Hem trobat el camí, el nostre joc, i si seguim per aquesta via, podem fer una gran temporada. Encara queden onze partits, i no podem abaixar la guàrdia. Resta molta lliga encara, i molts aspectes a treballar i millorar”.




Per la seva banda, les noies del sènior femení es desplaçaren a la capital de la terra ferma per disputar un nou partit de la Lliga Femenina conjuntament amb el CEU. Enfront de l'INEF Lleida, el combinat integrat per barcelonines i vilanovines es va embutxacar la primera victòria de la temporada. I ho va fer gràcies a un joc notable, i amb un marcador ampli: 5 a 43.

Fotografies de la trobada d'Escoles,
clicant aquí (fetes per Carles Pons)

Fotografies del SEL Vilanova - RC Sitges,
(fetes per Francesc Iseern)