RC Cornellà 37 - SEL VNG 0

El SEL Vilanova i la Geltrú va començar la seva activitat de cara a la temporada 2008/2009amb una una visita al Club de Rugby Cornellà. Com acostuma a ser habitual en aquests casos, el partit va tenir totes les característiques de pretemporada en una època en què els jugadors estan concentrats per arribar al nivell òptim de forma física.

De qualsevol manera, el matx va oferir moments interessants i va resultar disputat. El SEL Vilanova segueix mostrant, per ara, escassa experiència en alguns aspectes del joc; aquest és el cas de la melée, en la qual els nostres davanters no van poder oposar resistència a l’empenta organitzada del Cornellà. Aquesta circumstància va obligar els vilanovins a jugar gran part del partit retrocedint i amb un percentatge baix de possessió de l’ovalada. Precisament per això, aquest primer partit va ser important a l’hora d’entendre la necessitat de l’ordre i la fortalesa a nivell defensiu.
Si bé la zona de marca dels blaus va ser envaïda en diverses ocasions durant la primera part, el saldo general no va ser negatiu, ja que aquestes situacions van servir per anar corregint posicions sobre la marxa i, a la represa, oferir una imatge d’equip força diferent. Durant el segon temps, el SEL va jugar pràcticament vint minuts en terreny de joc del contrari; això va ser fruit d’un joc de conjunt més ordenat i de l’ús del peu de l’obertura blau. La pressió i els placatges van començar a desmuntar l’ordre dels del Baix Llobregat, acostant-se a la línia d’assaig local. Van ser els millors moments d’aquest grup de pioners des dels seus inicis.

En definitiva: el SEL Vilanova va perdre aquest amistós fent un nou pas endavant. El compromís dels seus jugadors a entrenar, amb més serietat i fermesa, n’és la mostra més clara. La sèrie de partits preparatoris abans de l’inici oficial de la competició continuarà el proper cap de setmana, amb la visita del SEL a Parets, per enfrontar-se als locals i al club de la Garrotxa.

Crònica feta per Raúl Martinez Delgado