El sènior encaixa un sever correctiu a Reus

Tot i que la pluja va impedir la celebració de la Jornada d'Escoles de Rugby prevista pel passat dissabte, tant el femení com el sènior masculí del SEL Vilanova van poder disputar els seus partits.

Les noies, que formen combinat amb el CEU, van haver d'enfrontar-se dissabte a un rival potent, el GEiEG, i un terreny de joc poc apte per al joc: el fang impedia i dificultava moltes fases de joc. Les gironines del GEiEG, que compten entre les seves files amb jugadores de la selecció espanyola i amb la columna vertebral de la selecció catalana, van veure el seu joc limitat per la defensa local, que va mostrar-se contundent en davantera però amb forats a la línia de tres quarts. Tot i la derrota, el combinat CEU/SEL va demostrar una clara millora respecte al partit d'anada a Girona, on el marcador va ser més ampli. L'aportació vilanovina, en aquest sentit, va ser estimable ja que quatre de les jugadores del Garraf són ja titulars induscutibles en el combinat.

L'endemà diumenge, el sènior de l'equip vilanoví es desplaçava a Reus. I ho feia amb els efectius justos per encarar el matx: dels trenta jugadors en plantilla, només divuit, dos d'ells debutants, van poder viatjar a la capital de l'Alt Camp. Els vilanovins van saltar a la gespa de Reus sabent que s'enfrontaven al líder invicte de Tercera, un equip dur i fort, que fonamenta el seu joc en una línia de tres quarts rapidíssima i àgil a les mans. Els vilanovins van plantar cara tot i les seves limitacions de plantilla, i tot i uns alt-i-baixos en la concentració que els van passar factura. El Reus, es va mostrar superior a la primera part; a la segona, però, els vilanovins van treure l'orgull i van aconseguir dues marques: una per davantera i l'altra gràcies a la intercepció d'una passada per part del primer centre. En el cantó positiu, val la pena asenyalar el debut de James Stevens i Roberto Rodríguez, que van demostrar voluntat i contundència. La lliga de tercera s'atura ara quinze dies; una aturada que el SEL aprofitarà per recuperar lesionats i encarar els tres darrers partits de la fase regular. Isma Ripoll, l'entrenador de l'equip, va assenyalar després del matx que "sabíem que el gener seria dur. Segurament ho ha estat més del que esperàvem. Ara cal treballar pensant en els tres partits que queden com si fossin tres finals, i recuperar gent. Ocupem la vuitena plaça de la classificació, però tenim la quarta plaça a sis punts, i en queden quinze en disputa".