Derrota del sènior enfront del Sitges

ELS INFANTILS ACONSEGUEIXEN LA SEVA TERCERA VICTÒRIA CONSECUTIVA

L’activitat del club de rugby vilanoví va tenir el cap de setmana dues vessants, i dos resultats diferents. D’una banda, el combinat entre el Castelldefels i el Vilanova s’enfrontava a la Teixonera al Químic; de l’altra, diumenge el sènior rebia el Sitges en la primera eliminatòria per al playoff d’ascens a Segona Catalana.

El partit dels infantils, disputat a Barcelona, va ser ben diferent als disputats en la lliga regular per ambdós combinats. El Químic, amb una banqueta més àmplia, va començar fort, però el Vilafels va saber contrarestar el seu potent atac, amb una defensa al límit i provocant els errors dels tres quarts locals. Durant el primer temps, els jugadors del CRUC i el SEL van saber invertir la tònica dels primers minuts i aviat van començar a dominar el joc, ocupant l’espai i aconseguint un parell d’assajos que els va permetre anar al vestidor amb avantatge. A la represa, el Químic va fer ús de la seva banqueta, i tot i que l’atac del Vilafels va aconseguir un assaig més, al final el partit el va decidir l’encert dels xutador: dos cops de càstig transformats a favor del combinat de jugadors del Baix Llobregat i el Garraf va acabar donant la victòria, per 19 a 25, al Vilafels.


Diumenge, el sènior del club rebia per segona vegada aquesta temporada el Sitges al Camp de Rugby de les pistes. A diferència del primer encontre, que pertanyia a la fase regular de la lliga, aquest segon era el primer del play off d’ascens a Segona Catalana. L’ambient, doncs, era diferent, i bona mostra d’això va ser el nombrós públic que s’acostà al camp. L’equip visitant va sortir entonat des del primer minut, aconseguint posar-se per davant en el marcador gràcies a un assaig i imposant un estil de partit propi, afavorint el joc travat, les interrupcions constants i impedint que el partit tingués ritme; els vilanovins no van saber contrarestar la veterania sitgetana, que enfangava el partit mitjançant faltes constants, i van caure en el parany sense poder capgirar la situació; ja al primer temps els dos equips van quedar amb un jugador menys, fruit d'una doble expulsió. Al final dels quaranta minuts, el marcador reflectia un 3 a 10 favorable als sitgetans; a la represa, el Sitges va continuar imposant la seva lògica: tot i que els jugadors vilanovins no van abaixar els braços en cap moment, els errors no forçats foren el seu pitjor enemic. Quan el Sitges aconseguí la tercera marca del partit, i la posterior transformació, els jugadors locals varen prémer l’accelerador per tal de poder oferir al seu públic l’assaig de l’honor. I aquest acabà caient, de la mà de Dídac Moragas, deixant en el marcador el 8 a 17 final. La derrota impedeix els vilanovins de continuar somiant en l’ascens a Segona Catalana. Fonts del club han indicat que “perdre un partit sempre fa mal, sobretot si és una eliminatòria a partit únic, i a més a casa. Però fa sis mesos pocs creien que podríem arribar aquí. Hem disputat una bona fase regular, amb alts i baixos, on les victòries han estat més que les derrotes, assolint la quarta posició. És un bon balanç per un equip que disputa la seva primera temporada oficial, amb molts jugadors que han començat a jugar fa uns mesos”. El proper rival dels vilanovins serà el RC Banyoles, l’equip amb qui disputaren el seu primer partit oficial l’octubre de 2010.