El rugby vilanoví torna a la gespa

El SEL Vilanova i la Geltrú va tornar a la feina el passat dimarts 30 d’agost. El sènior és la primera categoria del club que torna als entrenaments després del merescut descans d’estiu.

El rugby vilanoví va començar la setmana passada a posar de nou la màquina en marxa. Els primers en tornar als entrenaments han estat els jugadors i les jugadores del sènior, que dimarts 30 van iniciar les sessions de pretemporada; el dissabte 3 de setembre, a més, els jugadors del masculí van desplaçar-se a Cornellà per jugar el primer amistós de la pretemporada després de tres entrenaments. La idea de la direcció tècnica era fonamentalment comprovar l'estat de forma dels jugadors, i fer-los tornar a la gespa ben aviat: “el rugby és un esport on la pràctica i les rutines són importants, i va bé començar amb un amistós, per rodar jugadors nous i per fer equip. En aquest sentit, l'experiència ha estat més que positiva”, afirmà l'entrenador Isma Ripoll. De fet, el sènior masculí té programat un segon amistós per demà dissabte a Barcelona, enfront del CEU, i un stage a Sant Julià de Ramis (Girona) per al cap de setmana del 17/18 de setembre, amb un clínic impartit pel director tècnic de la Federació Catalana i un partit amb el Banyoles.

L'activitat del club el passat cap de setmana, però, no va ser merament esportiva: dissabte al matí, directius, amics i jugadors del SEL van estar en una parada promocional del rugby a la rambla de Vilanova, i realitzant una demostració de 'touch' al Decathlon de sant Pere de Ribes: dues activitats adreçades a fer conèixer l'esport de l'ovalada al públic general. I és que el proper dimecres 14 de setembre, l'Escola de Rugby del club torna als entrenaments. Després de l’experiència de la temporada passada, enguany l’objectiu del Club és continuar la tònica ascendent. En aquest sentit, des de la Junta Directiva del SEL s’espera poder sumar a les categories alevins, benjamins, prebenjamins i babies, un equip d’infantils. Des de la Junta es destaca que “aquesta seria l’evolució natural: el número de jugadors creix i a la vegada les categories s’amplien. En el rugby hi ha unes categories molt marcades, que nosaltres marquem també perfectament en els entrenaments, que permeten una introducció progressiva en aquest esport des dels quatre anys”. Amb la intenció, a més, de donar a conèixer la pràctica del rugby, des del club s’ha establert el mes de setembre com el “mes de l’iniciació”: durant tot el mes de setembre, els infants podran entrenar gratuïtament en l’horari habitual (dimecres i divendres, de 18 a 19:30 hores). “Esperem que la promoció tingui una bona resposta per part de la quitxalla, afirmen des del club. El que volem és que vinguin, entrenin i descobreixin un esport dinàmic i físic, però sobretot amb valors de solidaritat i esforç”, han afegit.



Les fotografies del partit del sènior masculí,