Debut amb victòria del SEL

El sènior masculí del club de rugby de la capital del Garraf va començar amb bon peu el passat diumenge la seva singladura a Tercera Catalana. I és que, enfront d'un dels rivals durs de la categoria, els vilanovins van emportar-se la victòria per 27 a 24.

El passat cap de setmana s'iniciava la temporada de rugby a Catalunya, i el SEL engegava com a local rebent el Gòtics RC en la seva segona temporada oficial a Tercera. En un migdia calurós i davant d'un nombrós públic, l'equip local va començar paradoxalment fred, a remolc del joc del Gòtics, que va aconseguir dues marques en els primers minuts de l'enfrontament i imposar un ritme que els de la capital del Garraf van aconseguir anar capgirant mica en mica. A l'inici del segon temps, el Gòtics aconseguiria el seu quart assaig i tot semblava indicar que el partit acabaria en el 7 a 24 que llavors reflectia el marcador.

A mesura que passaven els minuts, però, el millor fons físic dels jugadors vilanovins i la seva persistència, els van permetre anar sumar un assaig rere l'altre fins igualar a 24 a falta de pocs minuts. No satisfets amb això, l'obertura Adam Riyahi va xutar a pals una penalitat concedida per la defensa visitant, i aconseguí posar per primera vegada els locals davant en el marcador. A partir d'aquest moment, els darrers cinc minuts foren d'una altíssima intensitat, amb el Gòtics intentant aconseguir la victòria i el SEL defensant la zona de marca al límit. El xiulet final certificava la victòria ajustada, però no per això menys merescuda, dels vilanovins.

Isma Ripoll, tècnic del conjunt vilanoví, va voler destacar la bona segona part de l'equip que, a més, ha renovat part important de la seva plantilla. "Respecte a la temporada passada, quasi la meitat dels titulars són nous; jugadors alguns d'ells novells, que hem integrat a l'equip i que ens ajuden a evolucionar i a millorar. És un bon principi de temporada, que esperem que tingui continuació". I és que diumenge vinent el SEL es desplaça a Badalona en la segona jornada de la competició.

XV titular: Gorka Galofré, Àlex Garriga, Pau Gutiérrez; Javier Pfaff, James Steves; Pau Mestres, Jordi Pachón, Damián Blanquero; Jaume Pujante; Adam Riyahi; Vicenç Godoy, Joan Manuel Casals, Alessandro Marasca, Javi Muñoz, Dani Porlan.

Suplents: Enric Isern, Ramón López, Pere Costas, Enric Garriga, Johan Le Dorze.