Damián Blanquero, amb la Catalana


El SEL Vilanova està d’enhorabona: el seu jugador Damián Blanquero, convocat per a la selecció catalana absoluta, va debutar amb la quatribarrada en el partit que es disputà dissabte passat a València. El sub23 del club, a més, començà la seva singladura per la Copa Catalana amb una victòria per 12 a 32 enfront el CEU.

El passat dissabte, la selecció catalana es desplaçà a València per disputar el primer de tres partits previstos durant aquest mes de maig. Amb la potent selecció valenciana com a rival, els deixebles de Jean Michel Vuillemin van aconseguir una treballada i ajustada victòria per 20 a 23. El partit tenia un gust especial per al SEL Vilanova: un dels seus jugadors, Damián Blanquero, fou convocat i disputà com a titular el matx. Fons de la junta directiva del club vilanoví han destacat la importància del fet: “Per segon any consecutiu tenim un jugador en l'absoluta, i això no és poca cosa. Som, a més, l'únic equip de tercera territorial que aporta un jugador a la selecció absoluta. El Damián ha fet una temporada més que notable, i aquest és un premi que es mereix, i que a nosaltres ens omple d’orgull”.

L’activitat del club no es limità, però, al debut de Blanquero. En categoria infantil, els vilanovins disputaren el darrer partit oficial de la temporada enfront del RC Cornellà. Una derrota ajustada per 27 a 17 va tancar una temporada amb alts i baixos, en què els jugadors de la capital del Garraf han tornat a formar combinat amb el Castelldefels. D’altra banda, el sub23 inicià la seva singladura per la Copa Catalana amb una àmplia victòria a les pistes universitàries de Barcelona enfront del CEU. El SEL, que participa en aquesta competició en concurs amb el Cornellà i el Martorell, va aconseguir la victòria gràcies a una major preparació física i a una segona part notable: després d’uns primers quaranta minuts en què el marcador reflectia un empat a 12, al segon temps la major resistència dels vilanovins i la capacitat de desbordar per les bandes a l’equip local van servir per segellar una merescuda victòria.

El proper dissabte, 7 de maig, el rugby tornarà a Vilanova. I ho fa amb la disputa del primer partit de rugby femení de la història de la ciutat. Després de mesos de treball, i gràcies a l'acord entre el SEL Vilanova i la Geltrú i el CEU barceloní, que ha permès la formació d'un combinat dels dos clubs en la disputa de la lliga territorial catalana, el camp de rugby de les pistes polisportives de la nostra ciutat serà el marc on es disputarà el matx entre el combinat CEU/SEL i el CR Tarragona. El matx s’iniciarà a les 18 hores.