Derrota del SEL en el primer partit del 2012

El SEL Vilanova i la Geltrú reprenia el passat cap de setmana la competició de Tercera Catalana. Ho feia a Vilanova, amb el Rugby Sales Viladecans com a rival, i després d'una aturada de tres setmanes.

El passat diumenge al matí, el sènior masculí afrontava el vuitè partit de la temporada, amb el compromís de mantenir el nivell demostrat en els anteriors. Després d'una aturada de la competició de tres setmanes, i amb un calendari per al mes de gener farcit de compromisos, els vilanovins van saltar a la gespa del camp de la capital del Garraf amb la intenció de mantenir la ratxa de victòries que els mantenien com a líders invictes de la competició. Als sis minuts de començar el partit, un assaig del SEL després d'un parell de fases continuades inaugurava el marcador, i posava els locals per davant. Però el Viladecans, amb una defensa al límit i amb un bon joc de peu, van anar guanyant espais i al quart d'hora ja havien capgirat el marcador, que al descans mostrava un estret 10 a 12 en favor dels del Baix Llobregat.

A la represa, el joc vilanoví va continuar sense acabar de trobar el seu ritme: tot i la voluntat d'atac, les puntades defensives del rival allunyaven els vilanovins de la zona d'assaig. Dues penalitats van allunyar sis punts més els visitants en el marcador. En el tram final del partit, els jugadors vilanovins van jugar amb més voluntat, fruit de la qual s'aconseguí el tercer assaig local que, amb la transformació, deixà el 17 a 18 final en el marcador. Amb aquesta ajustada derrota, els vilanovins sumen un punt de bonus defensiu que els permet continuar encapçalant la classificació. Per Isma Ripoll, entrenador dels vilanovins, el resultat ha estat fruit del joc desenvolupat però també dels efectes del calendari: “Hem tingut una aturada per les festes, de tres setmanes, que no ens ha permès entrenar amb regularitat, i ara per contra tenim tres partits seguits. La derrota és com un gerro d'aigua freda però aquesta setmana cal treballar a fons, per tal d'encarar el proper compromís amb més garanties”. I és que aquest diumenge, el sènior masculí del club de rugby de la capital del Garraf es desplaça a Barcelona per jugar enfront l'ARPN. “Serà un partit difícil”, ha indicat Ripoll, “i l'haurem d'encarar amb algunes baixes importants i després d'un partit dur. L'única resposta possible és entrenar, entrenar i entrenar”.